Behang

Onze behang collectie: kwaliteit in vele dessins.

U kunt bij ons kiezen om het behangen over te laten aan een ervaren schilder of u kunt natuurlijk zelf behangen. Onze behang boeken staan in onze showroom voor u klaar.

Kijk ook eens bij onze Wonderwall Studios ( houten wandbekleding )

en Enzo Pellini  (Lederen wandbekleding ).

Fotobehang

Ook wel bekend als digitale druk-behang wordt onder de namen "Noordwand Evolution en Holland Dutch Landscapes"en "AP Digital" aangeboden als digitaal gedrukt motief behang, waardoor een muurplaat behang mogelijk wordt op de wand.

De wandvullende en groot formaat behangen bieden niet alleen een reeks fotografische en artistieke voorbeelden, maar openen ook de mogelijkheid voor individuele wandvormgeving. Zelf gekozen motieven kunnen naar wens op het gekozen basismateriaal worden gedrukt, dat afhankelijk van de grootte bestaat uit verschillende afzonderlijke banen.

Papier behang

Veel papier behangen worden gemaakt van hoogwaardig gerecycled papier en beschikken over een oppervlakte met reliëf. Deze behang heeft goede eigenschappen zoals ademings activiteit, milieuvriendelijk, vochtregulerend en lichtbestendigheid.

Structuurprofielbehang

Structuurprofielbehang (ook wel structuurvinylbehang genoemd) is gebaseerd op een laag papier, waarop een laag opgeschuimde PVC is aangebracht. Dit zorgt voor een bijzonder expressief, driedimensioneel effect.

Satijn behang (Vinylbehang)

Satijn behang kan zowel meerlaags papier of een vlies als dragende achtergrond hebben, dat vervolgens over de hele oppervlakte bedekt is met een laag kunststof (PVC).

Na het normale drukproces volgt een warmtevervorming, de zogenaamde "glansdruk", waardoor het satijn behang de satijnachtige oppervlakte en de fraaie glans krijgt.

Vliesbehang

Bij de vliesproductie worden langvezelige speciale celstoffen, textielvezels en bindmiddelen gebruikt, dit tot 80% natuurlijk zijn. Door dit productieproces wordt de unieke dimensionale stabiliteit van het vlies bereikt, waardoor het mogelijk is dit behang zonder inweektijd te verwerken.

Het vliesbehang kan direct op de eerst met plaksel besmeerde muur aangebracht worden, zonder dat er vormverandering optreedt. Ook bij latere verbouwingen kan vliesbehang eenvoudig en zonder resten achter te laten droog van de muur worden verwijderd.

Oververfbaar behang 

Achter onze oververfbare behangen zitten vlies behangen, die individueel en meermaals overgeverfd kunnen worden. De verschillende oppervlaktestructuren bieden daarbij talrijke mogelijkheden en bieden daardoor een goed alternatief voor standaard glas- of rauhfaser.

Onze oververfbare behangen kunt u vinden in de collecties "Meistervlies Pro", "Meistervlies Protect" en "Meistervlies Creativ".

Kenmerkend voor dit soort behang is het "Oververfbaar"-teken op het etiket van het behang.

Randen

Behangranden (ook wel Behangboord genoemd) zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes en zijn ideaal voor het aanbrengen van een accent op een wand, voor nissen of ook om een rand om een deur te maken.

Er wordt een verschil gemaakt tussen randen die m.b.v. plaksel op de wand aangebracht moeten worden (hier moet de te behangen oppervlakte uitgespaard worden) en zelfklevende randen, die direct en zonder plaksel op de gekozen ondergrond geplakt kunnen worden.

Gebruikelijke lengtes zijn 10 meter rollen bij 53 cm breed.

 

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter