Boxspring

De boxspring collectie is bij Van Kreuningen uitgebreid met Altijd goed slapen.nl.

Wij zijn nu al vele jaren actief in de verkoop van boxsprings en vele modellen ledikanten. En maatwerk boxsprings met een made in holland kwaliteit in vele kleuren en bedieningsvarianten zijn bij ons niet meer weg te denken. Boxsprings in kunstleer of in vele stofvariaties zijn ook vaak zeer betaalbaar. Ook voor de tienerkamer verkopen we vaak de boxspring. Hoeslakens en dekbedden zijn in vele kleuren snel leverbaar, ook voor de toppers.

Tips voor het kopen van een boxspring

Een boxspring bestaat uit drie elementen: een matras, een bedbodem en een houten of stalen frame. De bedbodem is meestal bekleed met stof. Bovenop de bedbodem komt het matras te liggen. In de bedbodem zitten een aantal metalen veren of pocketveren, dit zorgt voor een prettige ondersteuning. Het kwaliteitsverschil tussen boxsprings is enorm. Het soort veren, het aantal pocketveren, de frame van de boxspring, het soort matras… al deze elementen die bijdragen aan goede of slechte kwaliteit. Waar moet je allemaal opletten als je een boxspring wilt gaan aanschaffen?

  • Let bij het kopen van een boxspring op de afmetingen, er zijn namelijk veel afmetingen mogelijk. Voor zowel de bedbodem als het matras, zijn er verschillende formaten. Boxsprings zijn er in één- en tweepersoonsbedden. Standaard is de lengte van een boxspring 200 cm, maar meestal is de lengte 210 of 220 cm ook wel verkrijgbaar.
  • Het formaat van de boxspring is ook belangrijk bij het plaatsen van het bed. Het matras en de bedbodem moeten immers wel door alle deuren passen en je moet de boxspring ook via de trap naar boven kunnen brengen. Vraag in de winkel wat de afmetingen van de pakketten zijn, zodat je zeker weet dat deze op je slaapkamer kunnen komen.
  • Welke bedbodem wil je graag? Een stalen spiraalbodem geeft meer stevigheid dan een boxspring.
  • Maak dan een keuze uit een matras. Als je een matras koopt voor je boxspring, kun je het beste gaan voor een pocketmatras of een binnenveringsmatras. Met zo'n matras zorg je ervoor dat je gewicht goed verdeeld wordt over het matras en daarnaast biedt het matras goede lichaamsondersteuning. Denk aan de mogelijke zoneverdeling in het matras. Tegenwoordig is de matras meegestoffeerd met de boxspring en ligt er een dunne topper bovenop, die ook weer in veel variaties leverbaar is.

Voordat je een nieuwe boxspring koopt, is het erg belangrijk om te gaan proefliggen. De volgende tips kun je wel gebruiken bij het proefliggen:

  • Ga uitgerust proefliggen. Als je moe bent, ligt ieder bed geweldig.
  • Ga liggen in je favoriete slaaphouding, ligt dit goed?
  • Heb je ook een nieuw kussen? Test deze gelijk bij het proefliggen.
  • Probeer ook eens om van bed op te staan. Gaat dit makkelijk? Probeer hierbij je handen niet te gebruiken. Je moet makkelijk uit bed kunnen opstaan.
  • Ga proefliggen op het matras en de bodem die je van plan bent te kopen. Wij helpen graag in je budget goed slapen mogelijk te maken.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter