Eettafel

Een eettafel mag tegenwoordig groot en stoer zijn

Heb je een nieuwe eettafel nodig? Een tafel is een belangrijk element in je woonkamer. Daarom is het belangrijk dat je de tijd ervoor neemt, om deze uit te zoeken. Hieronder vind je een aantal makkelijke tips, die je kan gebruiken bij het aanschaffen van een nieuwe tafel.

  • Een eetkamertafel moet functioneel zijn. Ben je op zoek naar een leeftafel, dan is verstandig om voor een grotere tafel te gaan. Heb je beperkte ruimte in je huis voor een tafel? Kies dan voor een kleinere eetkamertafel of ga voor een bartafel.
  • Ook erg belangrijk om rekening mee te houden, is de grootte van de eettafel. Om teleurstelling te voorkomen is het verstandig om van tevoren goed de afmetingen van je tafel en kamer te bekijken. Een nieuwe eettafel moet immers wel in je huis passen. Veel kleuren zijn er in eiken-, en lifestyle tafels te vinden en soms volledig in de stijl van kastenprogramma's. Ook is een salontafel in dezelfde kleur en stijl vaak leverbaar.
  • Waar wil je de eetkamertafel neerzetten? De plaats van de tafel is bepalend voor het soort tafel en (eventueel) de stoelen die erbij kunnen. Als je een nieuwe tafel koopt, houd dan rekening met de stoelen die erbij komen te staan. De stoelen moeten niet de muur raken, hierdoor beschadigen ze snel. De stoelen aan de eettafel hebben graag een meter ruimte naar achteren nodig. Meet nu de ruimte op die je wil gebruiken om de tafel te plaatsen. Haal vervolgens de ruimte van de stoelen plus een meter eraf. De ruimte die je overhoud, kun je gebruiken voor de nieuwe eettafel.
  • Maatwerk eettafel in vele kleuren mogelijk

  • De hoogte van de eettafel is ook van invloed, bij aanschaf van een tafel. Houdt bij de hoogte van de tafel rekening met de stoelen. De stoelen moeten onder de tafel geschoven kunnen worden, voor optimaal gebruik van de tafel. Veelal kunnen we de hoogte van de tafel met u bepalen en in die maat bestellen.
  • Een eettafel is er in diverse vormen; vierkant, rechthoekig, rond of ovaal. Een rechthoekige of een vierkante tafel is het makkelijkst in een woonkamer in te passen. De stoelen staan er strak onder en je kunt eventueel de tafel met de kopse kant tegen een wand plaatsen. Met ronde of ovale tafels is dit niet mogelijk. Deze hebben meer ruimte nodig, omdat ze goed vrijstaand geplaatst moeten worden. Zodat er loopruimte en zitruimte voor de tafel en de stoelen is.
  • Wat ook belangrijk is bij de keuze voor een nieuwe eettafel, is dat de tafel aansluit bij de rest van uw interieur. Hierbij gaat het om de kleur, het soort materiaal, en de stijl. De stijl van je eetkamertafel is erg belangrijk, niet alleen moet het passen bij de rest van je huis. Ook moet je de stijl van de tafel mooi vinden. Ook het materiaal van je tafel, is bepalend. Kies je voor hout, hoogglans, of glas. Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Hout past goed in een landelijk, klassiek en romantisch interieur. Als je poten kiest van RVS of metaal, dan geef je de tafel een moderne en industriële uitstraling.
  • Let erop dat je lekker zit aan een eettafel. Probeer voordat je tot koop van een tafel overgaat de eettafel goed uit en voel of de verhoudingen tussen stoel en tafelhoogte goed voor jou aansluiten.
  • Wij hebben diverse onderhoudsproducten op voorraad om uw eettafel mooi te houden voor vele jaren.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter