Fauteuils

De fauteuils zijn vaak goed op maat te bestellen

Bekijkt u gerust hier de SSStudio RELAX folder, En hier de nieuwste folder!

Hier opent u onze Relaxfauteuil pagina.

Een fauteuil is meestal een sfeervolle aanvulling op je zithoek. Maar ook in een kleine ruimte, waar geen zitbank in past, zijn fauteuils erg geschikt. Een fauteuil wordt vaak omschreven als een luie stoel, maar het meest belangrijke is dat deze comfortabel is. Met de volgende tips kun jij een geschikte comfortabele fauteuil vinden voor je woonkamer:

Wat is de functie van een fauteuil?

  • Wat is de functie van de stoel? Moet het een relaxfauteuil, een draaifauteuil of een 'standaard' fauteuil zijn? Ieder soort fauteuil heeft zijn eigen wensen.
  • Welke soort stof kies je? Ga je voor een leren- of een stoffen fauteuil. Qua prijs is het voordeliger om voor een stoffen fauteuil te gaan, geen zorgen voor vlekken, want wij kunnen u daar vijf jaar garantie bij leveren. Ben je op zoek naar een fauteuil die met goed behoud lang meegaat, dan is het verstandig om voor een leren fauteuil te gaan. Ook daar kunt u vijf jaar onderhoud en garantie bij kopen.
  • Het is van belang dat de stoel goed ‘past’.  Een fauteuil moet lekker zitten, je koopt deze fauteuil voor je comfort. Zo moeten je voeten als je zit, plat op de grond kunnen staan. De zitting mag niet te lang zijn, dit kan knelling in je knieholte veroorzaken en dat is slecht voor de doorbloeding van je benen. Ook mag de stoel niet te hoog zijn, als je alleen met de tenen de grond raakt, kun je kramp of slapende benen krijgen.
  • Kom je steeds moeilijker uit je stoel? Dan is het verstandig te kiezen voor een stoel met een opstapfunctie. Deze elektronische functie helpt je met veel minder energie en kracht op te staan uit een stoel.
  • Wil je een verstelbare fauteuil? Zit je graag met je voeten omhoog of met je rug naar achteren, eventueel met een topswing kies dan voor een verstelbare fauteuil. Topswing is de benaming voor de mogelijke verstelbare neksteun die je hoofd ondersteund, liggend en toch bijvoorbeeld tv kijkend. Deze stoel is dan vaak leverbaar in vier maten: extra klein, klein, middel, tot groot.
  • Heb je kinderen en/of huisdieren? Hou hier dan rekening mee met het kiezen van de bekleding. Kies voor een bekleding waarvan vlekken en ook haren makkelijk te verwijderen zijn.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter