Horren & Hordeuren

Rolhorren, Plissé hordeuren, plisséhorren, en vaste inklemhorren voor iedere situatie is bij ons de juiste hor te vinden.

Er zijn bij ons allerlei horren leveranciers:

LUXAFLEX, UNILUX, KEJE enz.

Luxaflex heeft met de Volare plissehordeur een smalle hordeur met een breedte van  2,5 cm ontwikkeld. Rolhorren en hordeuren zijn er in veel verschillende kwaliteiten. Bij ons krijgt u de mooiste materialen. Wij beschikken over eigen vakmensen met veel kennis van horren. Graag komen wij bij u thuis de situatie bekijken en luisteren naar uw wensen om tot een keuze te komen. Het aluminium van alle producten wordt gemoffeld. Moffelen is een manier om aluminium te voorzien van een krasvaste en slijtvaste laklaag die erg sterk is. Dit kan ook met een meerprijs in alle RAL kleuren. Zowel gedurende de zomer als in de winter, voelen we steeds vaker de behoefte om de ramen flink open te zetten. Maar de kans dat insecten naar binnen komen, is dan groot.

Je houdt beestjes op een vriendelijke én stijlvolle manier buiten met mooi en slim horrengaas. Horren kun je plaatsen voor nagenoeg elke opening, of dat nu een deur, een (dak)raam of een serre is. Horren worden op maat gemaakt, en voor elk type raam of deur is wel een oplossing mogelijk.

Ventileren is natuurlijk het hele jaar fijn. Het huis frist er van op, en het is gezond - zeker in de slaapkamer. De inzethor is de meest eenvoudige manier van het plaatsen van gaas. Deze hor plaats je zonder boren in het kozijn, en kan dus in de winter makkelijk verwijderd en opgeborgen worden. De inzethor, de vaste hor en de rolhor - die het gaas oprolt in een cassette - zijn ook geschikt voor ramen die naar binnen draaien, en draaikiepramen.

 

Terwijl voor de (bij)keukendeur een vaste hordeur handig is, kun je voor de schuifpui kiezen uit meer opties. Zo is het mogelijk een of meerdere horpanelen in te passen die je opzij kunt schuiven. Een rolhordeur rolt zich op in een cassette aan de zijkant, tegen het kozijn geplaatst. Een plissé-hordeur vouwt zich juist harmonisch op en kan op elke gewenste stand open blijven staan. De horren van Luxaflex® bestaan uit een duurzame constructie van aluminium en gaas van fiberglas met een ultradunne pvc-laag, zodat je er prima doorheen kunt kijken.
Afhankelijk van het model dat je kiest is er gaas in verschillende kleuren, dessins en structuren. Er is zelfs speciaal antipollen-gaas, dat pollen uit de lucht filtert waardoor de kans op hooikoorts vermindert.

Het hele jaar plezier van de horren van Unilux

Een gezonde leefomgeving willen we allemaal en frisse lucht in huis hoort daarbij. De horren van Unilux maken dit mogelijk. Niet iedereen is zich er echter van bewust dat je het hele daar door plezier kunt hebben van horren. Een hor houdt namelijk niet alleen muggen en andere insecten buiten, maar filtert ook de buitenlucht en draagt bij aan gezonde ventilatie in huis. Goede ventilatie is nodig voor een goede gezondheid, maar goed ventileren wordt nog te vaak vergeten.
Volgens Milieucentraal heeft één op de tien woningen schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Daarnaast verhoogt te vochtige lucht de kans op huisstofmijt. Vroeger ging luchtverversing in huis vanzelf, via naden en kieren. In de moderne kierdichte huizen van nu gebeurt dat niet meer en is andere ventilatie nodig. Vuile lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden. Te weinig frisse lucht in huis versterkt allergieën, leidt tot concentratieverlies, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen. Ventilatie zorgt voor minder vuile lucht in huis, helemaal te voorkomen is vervuiling echter niet.
Een hor plaatsen zorgt ervoor dat je volledig beschermd kan ventileren en is daardoor ook nog eens een slimme investering. De producten van Unilux passen perfect in ieder huis en worden op maat geleverd. Voor meer informatie over horren of voor het bestellen van horren kunt u bij ons terecht.

Hor kleuren:

De standaardkleuren zijn veelal wit, creme, antraciet, en zilver. Veel horren zijn ook in andere (RAL-)kleuren leverbaar. Speciale RAL-kleuren hebben een langere levertijd dan standaardkleuren. RAL is een standaardsysteem met kleuren en kleurnamen dat door fabrikanten wordt gebruikt. Indien u de hor in dezelfde kleur als uw kozijn wilt, moet u weten welke RAL-kleur uw kozijn heeft.

Voor het hor meten van uw kozijn

Dit is waar wij graag voor u de puntjes op de i zetten. Nauwkeurig meten wij voor u het gewenste hor. Dit haalt alle obstakels bij u weg om ons de insectenwering in uw woonkamer, badkamer, of slaapkamer te laten plaatsen.

Horren en hooikoorts

Er is speciaal pollenwerend gaas dat is ontwikkeld om pollen bijna geheel tegen te houden. Veel horren zijn leverbaar met pollenwerend gaas.

Onderhoud van uw horren

De horren zijn gemaakt van weerbestendige materialen en hebben weinig onderhoud nodig. Het hor gaas kunt u stofvrij maken met een natgemaakte borstel of doek, en de rolhor geleiders kunt u met wat siliconenspray eens per jaar soepel maken. Gebruik geen bleek, bijtende schoonmaakproducten of oplosmiddelen.

Please follow and like us:

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter