Kasten

Kasten zijn vaak in vele kleuren en maten leverbaar

Zoals u wellicht weet zijn de fabrikanten die eikenhout verwerken aangesloten bij de CBM groep die vele standaard kleuren beheert. Zo zijn er daarnaast ook nog kastfabrikanten die in dezelfde stijl kasten ook tafels kunnen leveren. Veelal is er overleg met fabrikanten mogelijk om maten of vormen aan te passen. Ook zijn wij bekend met koloniaal houten kast leveranciers die maatvoeringen in opdracht kunnen leveren.

Stijlvolle boekenkast op maat

Als u op zoek bent naar een boekenkast die gemaakt is van hoogwaardige materialen die exact past in uw beschikbare ruimte, dan moet u zeker het aanbod van Raffito bekijken. Onze boekenkasten zijn van zeer hoge kwaliteit en worden volledig op maat voor u vervaardigd. Onze kasten stralen klasse en vakmanschap uit en zullen perfect passen bij de sfeer van uw woning.

Twents maatwerk van Voshaar meubel.

Het programma maatwerkmeubelen bestaat uit dressoirs, kasten, wandtafels, salon- en eettafels. Met de verschillende manieren van afwerking, lakkleuren, knoppen, hendels en poten stel je je eigen kast samen.

Tips voor het kopen van een kast

Een kast brengt door z'n grootte vaak een eigen karakter in de ruimte waar je deze wenst. Moet deze functioneel zijn of decoratief? Welk soort materiaal en ook welke kleur past bij de rest van je interieur? Denk ook aan de stijl van je interieur, de kast moet ook hierbij aansluiten. Hieronder vind je een aantal bruikbare tips, die je kunt gebruiken bij de aanschaf van een kast.

 • Bepaal waar de kast komt te staan, hoeveel ruimte heb je daar over voor de kast? Meet zowel de lengte, breedte en diepte op. Hou er rekening mee, dat om de kast heen ook loopruimte moet zijn. Kies daarom voor een kast die iets kleiner is, dan de beschikbare ruimte.
 • Wat is de functie van de kast; ga je de kast functioneel gebruiken of meer als decoratie. Een opbergkast is een voorbeeld van een functionele kast. Deze is gemaakt om veel spullen in op te bergen, meestal doordat de kast bestaat uit diverse laden en planken. Een dressoir of een vitrinekast wordt vaak gebruik om decoratie of andere kostbaarheden op te tonen. Ga je voor de combinatie van functioneel en decoratief, dan is de boekenkast een ideale kast daarvoor. Je kunt hier spullen (en vooral boeken) in opbergen, maar ook je decoratie op de open gedeeltes van de kast tonen.
 • Bepaal voordat je bij ons komt winkelen, je budget voor de kast. Zo kom je niet zo gauw voor verrassingen te staan.
 • Welk materiaal gaat je voorkeur naar uit? Hout, glas, metaal of toch RVS. Je hebt keuze uit diverse materialen. Welk soort materiaal je kiest, is afhankelijk van de functie van de kast maar ook van de stijl. Een eiken houten kast past uitstekend in een klassiek interieur. Daarentegen past een open kast van een combinatie van hoogglans en RVS, erg goed in een modern interieur.
 • Wij kunnen ook denken aan maatwerk slaapkamer kasten. De stijl van kast die je kiest, moet passen bij de rest van je interieur. Als je gaat kijken naar kasten, is het raadzaam om foto's mee te nemen van de rest van de interieur. Als je deze foto's naast de kast houdt, zie je meteen of deze past in jouw interieur.

Please follow and like us:

2 Reacties

 1. Graag zouden wij voor aanstaande zaterdag een afspraak bij u in de winkel willen maken aangaande op maat gemaakte kledingkasten. Wij zijn geïnteresseerd in Slizing gaderobekasten. Kunnen wij om 10.00 uur bij u een afspraak maken aanstaande zaterdag? Met vriendelijke groet, Familie J.A. Hoff
  • Hein van Kreuningen
   Beste familie Hoff, Bij deze afgesproken. Hartelijk dank! Tot zaterdag. Ronald

Laat uw bericht achter