Laminaat

Hoe kies je een nieuwe laminaat vloer?

Een mooie nieuwe laminaat vloer geeft je huis een enorme upgrade! Doordat het om een groot vlak gaat, gebeurt er direct veel in deze ruimte. De vloer is letterlijk de basis van je interieur, daarom is het goed om stil te staan bij de mogelijkheden én een goede voorbereiding. Hoe begin je hieraan als consument? Kies je voor een harde vloer dan is er bij ons de keuze voor kliklaminaat, PVC vloer gelijmd of PVC in klik delen, en vinyl ( zeil )

Kleurbepaling van laminaat, pvc, of andere vloerbedekking

Een leuke manier om met de vloer aan de slag te gaan, is door het verzamelen van wat interieurplaatjes die je aanspreken. Doe dit samen met je gezinsleden, zodat er een mooi en duidelijk algemeen beeld ontstaat. Hieruit blijkt namelijk waar je kleurvoorkeur naar uitgaat. Misschien hou je van laminaat met een planken structuur met vergrijsde pastel, natuurkleuren, of juist lekkere pittige tinten. Of heb je liever een mooie plavuizen design?

Zitten vooral warme kleuren in je kleurpalet, dan mag je laminaat ook  bijvoorbeeld een rode of oranje ondertoon in de houtsoort hebben. Dan sluit je keuze perfect aan op de spullen die je al hebt, of nog gaat aanschaffen. Mooie tinten hierbij, zijn zachtere leemkleuren, en experimenteer ook eens met wat meer grijzere wanden. Door koel en warm te combineren, komt je kleurpalet veel beter in balans.

Hou je van sobere nuances, dan kies je beter voor een vergrijsde laminaat vloer. Durf eens met antraciet op je wand, of mooie vergrijsde tinten, zoals aubergine of olijfgroen. Leg ook eens wat staaltjes op je collage, of beter nog, neem je collage mee naar onze winkel.

Laminaat legrichting bepalen in je huis

Het is mooi om de planken ‘met het licht mee’ te leggen. Dat geeft een rustiger beeld. In grote ruimtes, kies je gerust voor een brede XL-plank met groeven. Heb je juist een wat kleinere kamer, kies dan voor standaard breedte of wellicht een smallere plank V-groeven kunnen een mooi accent geven, maar in een ruimte met veel spullen erin, kan het ook wat onrustiger werken, dus maak die keuze bewust. Er bestaat hierin de keuze voor een 4 zijdige V-groef of een alleen aan de lengtezijden van het laminaat, dat is de 2V.

Dezelfde plinten als je laminaat vloer, laten het vloeroppervlak wat groter lijken. Heb je lekker fris wit gelakte binnendeuren, kies dan voor een wit gelakte plint, die mag juist weer extra hoog zijn! Werk de laminaat vloer ook direct helemaal af, zodat je de spullen meteen terug kunt schuiven, en je ook echt helemaal kunt genieten van je nieuwe laminaatvloer! Onze stoffeerders werken graag de ondervloer af met een mooie geluiddempende en vochtwerende kwaliteit. Plakplinten afwerken, of hoge plinten lijmen op de muur, of je kunt wellicht zelf alles leggen. Dan kunnen wij bij je opmeten en vergeten dan niet de 10 decibel geluiddemping die vaak nodig is in appartementen.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter