Tapijt

Onze stoffeerders zijn de ervaren tapijt leggers

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt als zachte vloerbedekking is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Van Kreuningen levert onder andere de merken DESSO, PARADE, BONAPARTE, ColorS, Nouwens & Bogaers en INTERFLOOR.  In vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren. Het is daardoor goed te combineren  met de rest van uw interieur. Wij kunnen u helpen met het verwijderen van uw oude vloer en het verplaatsen van meubelen. Onze twee vaste stoffeerders zijn enorm ervaren en daardoor is de aankoop van een nieuwe vloer geheel zonder zorgen. Tapijt wordt tegenwoordig veel toegepast op de trap. En met rubber ondertapijt eronder is het heerlijk zacht lopen.

trap stofferen

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, het TV geluid, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Rubber ondertapijt, vilt of zacht board eronder geven extra warmte-, en geluidsisolatie.

Tapijt biedt een oplossing voor deze akoestische problemen. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het is, des te groter het effect van warmte-, en geluidsisolatie.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat het warmte isoleert. Het wollen tapijt heeft een nog betere isolatiewaarde.

Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op de vloer een stuk kleiner is dan op een vloer met laminaat, PVC, of vinyl. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.

van Kreuningen trap tapijt

Vlekverwijdering

Voor de vlekverwijdering heeft Van Kreuningen een hoop onderhoudsmiddelen, en een gratis A-4 tje met vele variaties vol advies. Het wollen tapijt is veel minder gevoelig voor vervuiling. Natuurlijk helpt het wanneer u ook besluit een goede deurmat bij de voordeur of zelfs bij de achterdeur meteen erbij te bestellen.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter