Lampen

Verlichting is bij ons gezellig royaal gepresenteerd.

 

Verlichting is in veel soorten verkrijgbaar, vaak direct leverbaar en betaalbaar! Veel lampen zijn dimbaar. Zo is het fijn dat door het dimmen van halogeen lampen de kleur warm flame wordt. Het juiste licht in je interieur is erg belangrijk. Licht kan je interieur maken of breken. Besteed daarom tijd en energie aan het uitzoeken van je verlichting.

Maatwerk lampenkappen in vele vormen en kleuren te bestellen

Dimbare en design ledlampen E 27 fitting te koop

Tips voor het kopen van lampen

  • Bepaal de functies en het effect van de verlichting. Bekijk per ruimte wat je er doet en welk licht je daar het beste bij kunt gebruiken. Gebruik je de ruimte om te slapen, lezen of werken. Soms is het fijn om een warme zwakke lichtbron te plaatsen met in dezelfde ruimte ook een veel sterkere lamp om bijvoorbeeld duidelijk in de kasten te kunnen kijken. Vaak is dat licht het duidelijkst van een plafonnière.  Op de slaapkamer heb je bijvoorbeeld weinig licht nodig, dit licht moet een behaaglijk gevoel creëren. Maar in de badkamer en de keuken heb je meer helder en fel licht nodig. Als je een kamer hebt, die meerdere functies heeft is een dimmer handig. Hiermee kan je spelen met de sterkte van het licht.
  • Kies het soort verlichting; je hebt basisverlichting en functionele verlichting maar ook sfeerverlichting. Vaak wordt basisverlichting gebruikt. Dit is licht wat gelijkmatig de hele ruimte belicht. Denk hier bij aan een staande lamp  of een hanglamp met een lampenkap. Functionele verlichting, ook wel taakverlichting genoemd, is een lichtstraal die gefocust is op één plek. Bijvoorbeeld een tafellampje, een wandlamp of een leeslampje. Wij verkopen ook combinaties van staande lampen met een of twee leeslampen. Sfeerverlichting valt tussen taakverlichting en basisverlichting in. Sfeerverlichting wordt ook vaak accentverlichting genoemd, het geeft een accent aan je interieur. Het benadrukt bepaalde dingen in het interieur, zoals een schilderij.
  • Kies de lichtbronnen en lichtintensiteit. Een lichtbron is het lampje welke je in de lamp plaatst, dus waar daadwerkelijk het licht uitkomt. Je bepaalt de lichtintensiteit d.m.v. het aantal lumen van een lamp. Met behulp van een dimmer kun je zelf de lichtintensiteit in je kamer bepalen.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter