Vinyl / Novilon vloer

Wat zijn vinyl vloeren, of noem je het novilon of zeil?

Kijk hier naar het Novilon magazine

Vinyl wordt gemaakt van de speciale kunststof 'polyvinylchloride'. Deze vloer bestaat doorgaans uit meerdere layers (lagen), waarbij de bovenste laag de harde, slijtvaste laag is. De dikte van deze laag bepaald tevens de slijtvastheid van de vloer. Omdat vinyl een flexibele kunststof is, is het uitermate geschikt om hoge kwaliteit houtstructuur of plavuizen print op te bedrukken. Dit geeft een realistisch gevoel en look waardoor het bijna niet van het echt te onderscheiden is! De breedtes bestaan uit 4 meter, 3 meter, en 2 meter.

De fabrikant Forbo levert Novilon. Deze presenteert een scala aan mooie en inspirerende cushion vinyl vloeren in diverse uitvoeringen, zoals hout, beton, keramiek en moderne allover patronen. Novilon is een zeer comfortabele vloer, aangenaam om op te leven omdat het geluidsabsorberend is en warm voelt aan de voeten. Dit maakt het ideaal voor kinderen om op te spelen. Denk aan een houten vloer die niet splintert, barst of piept!

Interfloor levert bijvoorbeeld de Dynamic serie. Deze heeft een stabiele rug en is goed geprijsd. Dynamic Wood is een realistische PVC designvloer op 400 cm breed met plank lengten tot 150cm. De exclusieve Black tex backing verschaft deze kwaliteit superieure eigenschappen voor intensief woongenot. en is vaak snel leverbaar. Verkrijgbaar in maar liefst 16 actuele houtdessins. De Dynamic collectie anders dan de houtnerf print is ook verkrijgbaar als Stone-, Lino-, en Projectuitvoering.

Voordelen Dynamic vinyl met Black Tex Back

  • Duurzame robuuste zwarte backing
  • Luxueus en comfortabel
  • Isoleert warmte en geluid – Akoestisch
  • Extra stabiel en vormvast door dubbele wapening
  • Los te leggen tot 40 m² – geen lijm nodig – kostenbesparend
  • Egaliserende werking – geen voorbereiding nodig bij lichte oneffenheden
  • Snijvast en met hoge weerstand tegen indrukken van onderaf
  • Milieuvriendelijke backing door hergebruik van grondstoffen

De schuimlaag aan de onderzijde van vinyl zorgt voor een geluiddempend effect, zowel naar de bovenruimte als eventuele ruimtes onder de vloer. Deze dient te worden toegepast op een zwevende dekvloer. Het is een betaalbare vloer, en is geschikt voor vloerverwarming. Wel is de vinyl vloer volgend op de vormen van de woningvloer. Daar moet je dus wel op letten. Onze twee vaste stoffeerders kunnen dit mooi bij je thuis leggen.

Wilt u reageren?

Laat uw bericht achter