Kasten

Bekijk alle kasten

Kasten en opbergmeubels.

Kasten en andere opbergmeubels kunnen als maatwerk maar vaak ook uit voorraad worden geleverd. Voor een compleet overzicht dressoirs, linnenkasten, servies- en maatwerkkasten klikt u op de oranje knop hierboven.

De keuze voor kasten in de woninginrichting wordt vaak door hun functie bepaald. Linnengoed opbergen doe je in een linnenkast. Een hang-legkast is een kledingkast waar je je kleding netjes hangend of liggend kunt opbergen. Maatwerkkasten met stijlvolle en praktische indeling met handige accessoires maken de kledingkast een prachtig meubel in je slaapkamer.

Een vitrinekast koop je voor je mooie accessoires, een buffetkast voor je servies en glaswerk. Een kast met deuren en laden om je spullen uit het zicht op te bergen heet al snel een bergmeubel. En een audiomeubel is ook precies wat de naam aangeeft.

Jarenlang had Van Kreuningen een uitgebreid assortiment kleinmeubelen met diverse kasten voor bijvoorbeeld de telefoon en de telefoongids, de 'stereotoren', de breedbeeldtelevisie en de videorecorder met de bijbehorende videobanden. Daar kijken we nog met enige weemoed naar terug. Met het verdwijnen van al die technieken is de inrichting van de woonkamer de afgelopen jaren compleet veranderd.

Het assortiment kasten bij Van Kreuningen verandert met die ontwikkeling mee. En daardoor kom je bij ons wandkasten, vitrinekasten en dressoirs voor elke stijl en elk budget tegen. Soms met vele maatwerkopties, of leverbaar in vele RAL-kleuren. Eikenhouten kasten blijven onverminderd populair, omdat ze zijn te krijgen in alle CBM kleuren.

Het dressoir en het audiomeubel zijn weer helemaal terug. Het TV-meubel of de grote wandkast is vrijwel volledig overbodig geworden doordat de televisie niet meer wordt weggestopt in een speciaal daarvoor aangeschaft meubel. De platte TV schermen staan op een eigen voet en zijn vaak zo licht van gewicht dat ook het dressoir of audiomeubel waar je TV en je audioset op komt te staan veel ranker kan zijn. Als je je scherm aan de muur ophangt ben je nog vrijer in je meubelkeuze. De revival van de langspeelplaat hebben we al ver van te voren zien aankomen door de vraag naar ranke audiomeubels waar ook de platenspeler en het vinyl weer een plek in het zicht mag krijgen.

Bij Van Kreuningen kun je inspiratie opdoen in onze grote showroom. Neem je je eigen muziek mee?

Van Kreuningen is o.a. leverancier van Voshaar, Richmond, nouvion, Slizing, BKS, Henk Schram, B&B imports, Dux, Meubitrend, Probilex, en Zijlstra.

reacties zijn gesloten